jueves, 6 de febrero de 2020

CARNAVAL
QUE ES?
El carnestoltes és una celebració que té lloc immediatament abans de la quaresma cristiana , i que té data variable . El carnestoltes combina elements com ara disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer. Malgrat les diferències que la seva celebració presenta en el món, la seva característica comuna és la de ser un període de cert descontrol. En els seus inicis, el Carnestoltes era una desfilada en què els participants vestien disfresses i usaven màscares.
No obstant això, el costum va anar transformant la celebració fins a la seva forma actual. L'origen de la seva celebració sembla probable que estigui en les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu romà del vi, o les que es realitzaven en honor del toro Apis a Egipt.
La festa va adquirir el nom de carnestoltes, tenint com a motiu principal el fet d'acomiadar-se de menjar carn i de portar una vida licenciosa durant el temps de quaresma.
Resultado de imagen de carnaval de venecia
CARNAVAL EN VENECIA
Durant els 10 dies de celebració d'aquesta festa, la gent es disfressa i surt al carrer a passejar i a prendre's fotos, ja sigui en desfilades organitzades o improvisades. En les disfresses inverteixen milers d'euros per a lluir com una estrella durant alguns dies de l'any o sol per a barrejar-se entre la gent i perdre's pels carrerons d'aquesta ciutat única. Es celebra la festa de les Maríes, una festa on es vesteixen amb robes tradicionals.
Resultado de imagen de carnaval de rio de janeiro
CARNAVAL DE RIO DE JANEIRO
Ningun carnastoltes es pot comparar amb la magnitud del Carnestoltes de Rio de Janeiro.
I és que encara que oficialment el Carnestoltes dura quatre dies, des del dissabte fins al dimarts anterior al Dimecres de Cendra , que marca l'inici de la Quaresma, les celebracions envaeixen els barris amb festes de carrer, desfilades, balls i concerts gratuïts durant tota la setmana o fins i tot abans. Van ser els portuguesos els que van introduir el costum del carnestoltes a Brasil.
No obstant això, a poc a poc els africans i els seus descendents van començar a utilitzar disfresses amb plomes, pedres i herbes i van incorporar els ritmes propis dels seus països d'origen.
Més tard, amb el sorgiment de la samba, el Carnestoltes de Rio de Janeiro es va convertir en l'acolorida festa que avui es coneix.

CARNAVAL TENERIFE
El Carnestoltes de Tenerife és la festa que comparteixen tots els de Tenerife. Cada any és recurrent veure l'originalitat de les disfresses en les cavalcades, cosos i durant el Carnestoltes de Dia. 
Molts grups d'amics i coneguts dediquen setmanes o fins i tot mesos a pensar i elaborar originals abillaments que arrenquen més d'un somriure i encurioseixen de tots els visitants.
El Carnestoltes de Tenerife atreu cada any a milers de turistes que volen veure a la Reina del Carnestoltes de Tenerife, la seva cort d'honor, comparses, carrosses…

Resultado de imagen de carnaval de tenerifeResultado de imagen de carnaval de tenerife