lunes, 28 de octubre de 2019




DIA MUNDIAL DEL INVENTOR

PILOTA DE FUTBOL
    Resultado de imagen de Pelota de futbol png
  •  La pilota de futbol es va inventar l'any 1855 per Charles Goodyear que va descubrir la vulcanització del autxú i va crear la primera pilota de futbol. Va ser utilitzada oficialment al 1863 a Boston.Es va originara Anglaterra la primera associació de futbol.

LA DESSUADORA
  • L'origen de la dessuadora data sobre la segona guerra mundial, quan Benjamin Russell desenvolupa un nou jersei, el qual no picava, era més suau i més còmode. El nou jersei originalment es va crear a partir del material de la roba interior de les dones.
LES PATATES FREGIDES

Resultado de imagen de patates fregides png
  • En 1853, George Crum era el xef de Moon 's Lake House, a Saratoga Springs, Estats Units. Crum no tenia fama de tenir bon caràcter, i l'aparició de Cornelius Vanderbilt al restaurant va desencadenar un dels invents més famosos de la història.
EL PENDRIVE

  • Es un invent atribuït a l'enginyer israelià Dov Moran, dissenyat al 1995, així com de les primeres unitats creades per l'empresa M-System.
EL XICLE

  • El 1848 surt l'anomenat "State of Maine Pure Spruce Gum" al mercat, inventat per John Curtis. No obstant això, al desembre de 1869, William F. Semple va patentar aquesta goma de mastegar, de manera que també se li atribueix el mèrit d'inventar-la.
Resultado de imagen de sudadera pngResultado de imagen de pendrive png



lunes, 21 de octubre de 2019


CASTANYADA VS HALLOWEEN

HALLOWEEN


Halloween és una festa d'origen pagà que se celebra la nit 31 d'octubre, el dia de Tots Sants. Aquesta és una tradició primordialment celta, pel que se celebra a països com Irlanda, Canadà, Austràlia, Anglaterra i els Estats Units, tenint aquest últim la major difusió. Aquesta festa es coneix com el fi de l'estiu.

Els antics celtes creien que en la nit del 31 d'octubre les ànimes del morts tornaven al nostre món. Per no ser atacats pels espiritus, la gent es disfressava amb màscares i robes horrífiques. A més se'ls oferien gominoles i dolços als morts amb l'unic objectiu, era que no desgastesin la seva furia amb els vius.
CASTANYADA

La Castanyada és una festa popular pròpia de les comunitats de

Catalunya, Aragó, València i les Illes Balears

que, tradicionalment, se celebrava el dia de Tots Sants .

Molts anys enrere la Castanyada era una celebració dedicada als morts. Les castanyes es menjaven en un ambient estrictament familiar i es feia

una cerimònia de culte, amb una actitud

molt seriosa i respectuosa. Hi havia la creença que per cada castanya que es menjava aquella nit, una

ànima era alliberada del purgatori.

Normalment la figura de la castanyera es representa com una dona gran vestida amb robes pobles i un mocador 

al cap. La trobarem venent castanyes a una paradeta, fent riure als nens.


A mi personalment m'agrada més el Halloween, ja que m'encanta disfraçarme i fer por, tambe com no ,menjar 

gominoles.



sábado, 5 de octubre de 2019



M'APASSIONA...

A mi m'apassiona fer gimnasia, acrobacies...
Encara que faig sols tres competicions, son tota una experiencia, i avui us la vaig explicar.
La competició comença a les 7 o 8 del matí, hem d'estar una hora abans, així que he de despertar-me a les 6, per poder-me vestir i pentinar-se.
Tot seguit viatgem a Salt a un pavello, on esta tot ja preparat. Al arribar em trobo amb les meves companyes, que estan super nervioses, ens abraçem i anem al vestuari a camviar-nos.
Quan comença la competició ens convoquen a totes per dir-nos on començem, en quin apart, casi sempre començo en salt despres paral·leles, barra i terra.

Us preguntarem perque m'apassiona fer gimnasia i competir, m'agrada la sensació que sento quan estic a terra, cuan 100 persones m'he estan mirant, hem sento la millor gimnasia del món encara que no ho sigui, sento que els meus familiars m'ha apoyen desde les grades, es la millor sensació del mon.
I aixo es lo que m'ha apassiona més en el món.

jueves, 3 de octubre de 2019



EL CAP DE SETMANA


Aquest cap de setmana faré un plà amb unes amigues de gimnasia, primer anirem a un salting, BOUNCE, es un dels saltings mes grans que hi ha a prop de Sant Boi. 
A l'hora de dinar anirem a un Mcdonals que hi ha per alla aprop, i dinarem, jo segurament menjaré nuggets i unes patates fregides com sempre.
A la bora de les 16:00 anirem al splau a veure una pelicula, nosaltres voliem veure la de it 2 pero el problema es que dura 3 hores y si la escolliem surtiriem molt tard del cinema i una de les meves amigues te una reunio important al seu institut, aixi doncs escollirem la pelicula de " A dos metros de ti" que es la historia d'amor entre un noi i una noia que tenen una enfermetat i no es poden tocar, si es toquen podrien morir.
 Cuan vaig veure el trailer hem vaig posar a plorar, segur que es molt trista i bonita.
Al acabar ens menjarem un gelat i esperarem al meu pare que ens portará en coche a Sant Boi.
Al arribar a casa segurament soparem unes alites caseras de la meva mare que estan bonisimes.